Verleden zilverprijs, ontwikkeling zilver koers

Naast de actuele zilverprijs, kan het ook interessant zijn om eens naar het verleden van de zilverprijs te kijken. Het verloop en de ontwikkeling over de afgelopen jaren. Op deze pagina ziet u een grafiek van de zilverprijs die tot 40 jaar terug gaat. U kunt desgewenst zelf ook een periode instellen waarin u het verloop van de zilverkoers wilt zien.

Fluctuaties

Verschillende perioden en de stand en beweging van de zilverprijs kunt u terugzien in de grafiek hieronder. Net als bij de goudprijs kunt u zien dat de zilverprijs ten tijde van de economische crisis (2008) flink is gaan stijgen. De redenen hiervoor zijn hetzelfde als die voor de prijsstijging van het goud, de vraag van beleggers naar zilver is toegenomen om vermogen veilig te stellen. Opmerkelijk is om te zien is dat het zilver ooit nog hoger geweest is dan tijdens de economische crisis van 2008, waarin ie in 2011 de top aantikte. U kunt zien dat de zilver koers in 1980 nog hoger was dan nu. En dat deze stijging en het hoge niveau van korte duur waren. Zo hard en snel als de zilver prijs steeg, is de zilver prijs toen ook weer in elkaar gezakt. De Amerikaanse gebroeders Hunt hebben deze piek veroorzaakt door (kunstmatig) te proberen om de zilver prijs hoog op te stuwen door enorm veel zilver te kopen. Ze wilden op die manier vraag en aanbod be├»nvloeden en daarmee de zilver prijs omhoog stuwen.

Verder is het interessant om het verleden en de ontwikkeling van de zilver prijs door de jaren heen eens onder de loep te nemen. Zeker als u fysiek zilver wilt kopen of wellicht juist wilt verkopen.