Veelgestelde vragen (faq)

Op deze f.a.q. (frequently asked questions) staan de aan ons meest gestelde vragen én de daarbij bebhorende antwoorden. Op het moment dat wij vaker dezelfde vraag binnenkrijgen zetten wij hem op deze pagina voorzien van antwoord. Mocht je dus dezelfde vraag hebben die hier al tussen staat, dan kun je hier gemakkelijk en snel het antwoord vinden. Is het antwoord niet bevredigend dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Vragen over de inkoop van goud, zilver, platina en palladium:

Wat geven jullie voor 14 karaat goud per gram?

Onze actuele inkoopprijzen staan altijd open en transparant op onze website vermeld. Daar kun je altijd direct onze actuele inkoopprijzen zien. Dat is dan ook exact wat we per gram betalen. Deze inkoopprijzen zijn netto en er wordt niks meer verrekend. Dat is wel zo handig en transparant.

In de tabel zie je precies wat we op dít moment voor 14 karaat goud per gram betalen.

Wat geven jullie voor 18 karaat goud per gram?

Onze actuele inkoopprijzen staan altijd open en transparant op onze website vermeld. Daar kun je altijd direct onze actuele inkoopprijzen zien. Dat is dan ook exact wat we per gram betalen. Deze inkoopprijzen zijn netto en er wordt niks meer verrekend. Dat is wel zo handig en transparant.

In de tabel zie je precies wat we op dít moment voor 18 karaat goud per gram betalen.

Jullie inkoopprijzen op de website veranderen ieder kwartier, waarom is dat?

Goud en zilver zijn grondstoffen en worden wereldwijd 24/7 verhandeld (behalve in het weekend als de beurzen dicht zijn).

Hierdoor zijn de koersen van goud en zilver dus telkens onderhevig aan de actuele wereldwijde vraag en aanbod en dat veranderd telkens, daardoor veranderd ook de prijs. Je kunt het gewoonweg vergelijken met olie of aandelen, daar zitten ook altijd prijsfluctuaties in door constante verandering in vraag en aanbod.

Ik zie dat jullie inkoopprijzen telkens veranderen. Als ik vandaag bel en een afspraak maak voor morgen, gelden dan de inkoopprijzen die actueel zijn op het moment dat ik bel voor de afspraak of pas op de daadwerkelijke afspraak zelf?

Altijd op het moment dat u ook daadwerkelijk fysiek met uw artikelen bij ons bent.

Krijg ik meteen betaald?

Ja, je krijgt direct geld. Standaard betalen we altijd direct per bank uit. Tegenwoordig staat het geld dan ook direct bij u bijgeschreven en kunt u dit zelf meteen ter plekke controleren.

Mocht u persé toch contant betaald willen hebben, dan dient u dit vooraf aan te geven. Praktisch is het voor ons erg lastig om contant geld te regelen. Het kost ons veel extra tijd en energie t.o.v. een bankbetaling. Het kan zijn dat we niet altijd aan uw verzoek gehoor kunnen geven, zeker bij grote bedragen kunnen we niet altijd contant uitbetalen. Neemt u dan aub contact op per telefoon voor overleg.

Zijn jullie inkoopprijzen actueel?

JA! Je ziet er ook altijd een datum en een tijd boven staan. Onze inkoopprijzen actualiseren automatisch ieder kwartier van de dag. Hierdoor zijn al onze vermelde inkoopprijzen dus altijd actueel, te zien aan de datum en tijd die er boven staan.

Er zit een automatisch programma op de website die kijkt naar de goud- en zilver koers en deze automatisch omrekent en ieder kwartier onze inkoopprijzen actualiseert.

Zijn jullie inkoopprijzen netto?

JA! De inkoopprijzen die je op onze website ziet staan zijn allemaal netto. Er wordt dus niks meer verrekend. Wat er staat is wat het is. Heb je bijvoorbeeld 40 gram 14 karaat goud, dan is het gewoon 40 x de prijs die op dat moment op onze website staat bij 14 karaat goud per gram.

Waar kan ik langskomen om mijn goud aan jullie te verkopen?

Op de volgende 3 locaties, zie ook de openingstijden per locatie:

CUIJK
De nieuwe erven 3
5431 NV                                       
Dinsdag 10:00 – 17:00
Donderdag 10:00 – 17:00
 

AMSTERDAM
Kingsfordweg 151
1043 GR
Woensdag 11:00 – 17:00

ROTTERDAM/ DEN HAAG AIRPORT
Airportplein 22
3045 AP
Maandag 11:00 – 17:00

Moet ik een afspraak maken?

Ja, u dient vooraf altijd een afspraak te maken. Dit kan telefonisch: 085-2007495, per e-mail: info@dawsongold.nl of via het formulier op onze website.

Kopen jullie ook platina in?

Ja hoor, heb je platina uit een laboratorium? Platina uit de industrie? Of in de vorm van sieraden of munten of baren? Dat kopen wij allemaal in. Omdat we platina niet heel vaak tegenkomen en de prijs bij platina meer dan bij goud en zilver afhankelijk is van de hoeveelheid, staat het niet expliciet vermeld op onze website. Voor een juiste prijsindicatie kun je contact met ons opnemen.

In het verleden hebben we platina uit de industrie gekocht, uit laboratoria en in de vorm van sieraden, munten en baren.

Ik heb bladgoud of een object dat verguld is met goud. Heeft dat waarde en kopen jullie dat in?

Nee, bladgoud heeft voor ons aan metaalwaarde geen waarde. Het is te dun en weegt te weinig voor ons om in te kopen.

Ook wanneer u een object heeft dat verguld is met een laagje goud heeft dat voor ons aan goud géén waarde en kopen wij het dus ook niet in.

Ik heb goud uit de industrie, kopen jullie dat ook in?

Ja hoor, ook goud uit de industrie kopen wij in. Bij goud uit de industrie is het vaak lastig om te zeggen hoe zuiver het is. In dit geval nemen wij het eerst van je in, laten het omsmelten en kunnen dan de gesmolten baar analyseren op gehalte. Het inkoopproces is dus iets omslachtiger dan gouden sieraden o.i.d. maar we kopen het zeker in. Voor specifieke vragen kun je contact met ons opnemen.

Ik ben tandarts en heb dentaal goud, kan ik dat bij jullie verkopen?

Jazeker, wij hebben zelfs een uniek inkooptraject ontwikkeld speciaal voor tandartsen met dentaal goud. Lees de volgende pagina eens door: Dentaal goud inkoop.