Over ons

Dawson Gold is opgericht in 2009 en is een edelmetaalhandel gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van fysieke edelmetalen. Voornamelijk goud & zilver. Dit omvat in principe dan ook álles wat van goud en zilver is, denk bijvoorbeeld aan gouden sieraden, gouden munten, zilveren munten, gouden baren, maar ook industrieel goud en zilver. Daarnaast verhandelen we ook (in veel mindere mate) platina en palladium. Wij staan voor een aantal kernwaarden zoals hieronder te lezen bij onze filosofie en missie.

foto Over ons

Onze filosofie & missie


Wij geloven in een transparante, open en eerlijke manier van goud inkopen. Wij geloven dat u voorafgaand aan uw bezoek aan welke goudinkoper dan ook, al wilt weten waar u aan toe bent. Qua werkwijze en de hoogte van de prijs die u betaald krijgt voor uw goud en zilver.

Transparantie, betrouwbaarheid en een goede prijs zijn hierin naar onze mening het aller belangrijkst. Wij zetten daarom ook onze inkoopprijzen op onze website en zorgen ervoor dat deze altijd actueel zijn, deze prijzen zijn dan ook netto en er worden geen kosten in rekening gebracht. Op deze manier is het altijd voor iedereen duidelijk wat onze inkoopprijzen zijn en komt men achteraf nooit voor verassingen te staan.

Daarnaast kunnen klanten bij ons met alles meekijken, zoals het toetsen van het goud, het wegen van het goud en het berekenen van de totale inkoopprijs. Juist door onze transparante en persoonlijke werkwijze willen wij ons onderscheiden van andere goudinkopers.

Verder hebben wij geen dure panden op A-locaties en houden wij onze overheadkosten zo laag mogelijk zodat wij altijd een goede prijs kunnen bieden voor uw goud en zilver.

Wij kopen:

SloopgoudOud goud
Gouden sieradenGouden munten
GoudbarenTanden goud
Zilveren sieradenZilveren munten
ZilverbarenZilver bestek
Industrieel goud en zilverPlatina
Palladium 

Maak een afspraak

Wij verkopen:

Gouden muntenGoudbaren
Zilveren muntenZilverbaren

Naar webshop

"Dawson Gold" - waar komt jullie naam eigenlijk vandaan?

Goede vraag! Dawson city is de hoofdstad van de Yukon, de streek in Canada waar in 1898 de beroemde “Klondike gold rush” plaats vond. Velen gelukszoekers trokken de Yukon in, voornamelijk naar Klondike om goud te zoeken. Onze naam Dawson Gold, is afgeleid van deze Dawson city. “Maar hoe kom je daar dan bij?” Weer een goede vraag! Ik las/lees veel Donald- en Dagobert Ducks, Oom Dagobert heeft nog naar goud gezocht in Dawson 🙂

December 2009Dawson Gold opgericht
Uit interesse en "hobby" begonnen met het inkopen van goud & zilver, toen nog bij mensen thuis
Augustus 2010Kantoor in Cuijk geopend
Na een half jaar bij mensen thuis ingekocht te hebben, werd het te druk en openden we een kantoor in Cuijk
Januari 2015Verhuisd naar ander kantoor in Cuijk
We kregen de mogelijkheid om naar een beter pand te verhuizen
Oktober 20152e vestiging geopend in Amsterdam
Veel van onze online bezoekers kwamen uit Noord-Holland, een logische stap was dus om ook een vestiging in Amsterdam te openen. Deze is alléén op woensdagen geopend.
Februari 20183e vestiging geopend in Rotterdam / Den Haag op Rotterdam / Den Haag airport
Na een succesvolle 2e nevenvestiging in Amsterdam, willen we ook proberen of we in Rotterdam / Den Haag voet aan de grond kunnen krijgen. Deze vestiging is alléén op maandagen geopend.
April 2024Nieuwe website!

Maak een afspraak