Zilveren munten

Heeft u zilveren munten die u wilt verkopen of wilt u ze juist kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kopen altijd alle zilveren munten in en vervolgens verkopen wij deze ook weer als belegging door aan onze klanten. Op deze pagina vindt u informatie die betrekking heeft op zilveren munten. En de inkoopprijzen die wij bieden op de verschillende munten.

U zult ook zien dat er enig onderscheid gemaakt wordt. Zo zijn er zilveren beleggingsmunten, zilveren munten die ooit als écht geld gebruikt zijn en dan nog de zilveren penningen die eigenlijk niet echt munten zijn…

Direct hieronder ziet u alvast onze inkoopprijzen voor de meest voorkomende zilveren munten.

Inkoopprijzen zilveren munten per 15-07-2024 om 22:50

Zilveren munten Inkoopprijzen
Zilveren gulden (6,5 gr)€ 3,92 per stuk
Zilveren rijksdaalder (15 gr)€ 9,04 per stuk
Zilveren rijksdaalder (25 gr)€ 15,07 per stuk
Zilveren tientje (15 gr)€ 9,04 per stuk
Zilveren tientje (25 gr)€ 15,07 per stuk
Zilveren 50 gulden€ 19,88 per stuk
Zilveren dukaat€ 20,09 per stuk
Zilveren munten Inkoopprijzen
American Eagle 1 oz€ 29,84 per stuk
Maple leaf 1 oz€ 29,84 per stuk
Philharmoniker 1 oz€ 29,84 per stuk
Kangaroo 1 oz€ 29,84 per stuk
Krugerrand 1 oz€ 29,84 per stuk
Koala/Kookaburra 1 kilo€ 968 per stuk
Buitenlands/overig zilvergeld€ 362 per kilo

Zilveren munten verkoop

Alle zilveren munten die we via onze inkoop, inkopen. Verkopen we ook weer als belegging door via onze webshop. De voorraad in onze webshop kan sterk wisselen. Soms hebben we ook unieke items. In onze webshop kunt u direct bestellen wat u wilt hebben en betalen met Ideal, bankoverschrijving of contant bij afhalen.

Bekijk direct onze voorraad in de webshop!

Oud zilvergeld

Oud zilvergeld zijn munten die vroeger écht als wettig betaalmiddel werden gebruikt. Onze eigen oude Nederlandse zilveren guldens, -rijksdaalders, -tientjes en 50-gulden munten zijn hiervan een goed voorbeeld. Het zilver werd op enig moment echter te duur en daarna is men afgestapt van het gebruik van zilver in geld. Ook andere landen hebben voorheen veelal echt zilver in munten gebruikt. Wij kopen van alle landen de zilveren munten in.

Beleggingsmunten

Dit zijn munten die eigenlijk speciaal als belegging in fysiek zilver geslagen zijn. Vaak hebben ze wel een nominale waarde en mogen ze in het land van herkomst gebruikt worden als wettig betaalmiddel. Echter de nominale waarde is vaak veel lager dan de zilverwaarde dus het gebeurd eigenlijk nooit dat ze ook als betaalmiddel gebruikt worden. Deze speciale zilveren beleggingsmunten worden ook wel aangeduid met de term “bullion munten.”

Penningen

Dit zijn penningen van zilver en officieel worden deze niet bestempeld als munt. Een munt moet namelijk ook als wettig betaalmiddel gelden of ooit gegolden hebben. bij een penning is dat nimmer het geval. Bekende uitgiftes van zilveren penningen zijn bijvoorbeeld van the Franklin Mint en het Nederlandsch Munthuis.