Zilver baar

Een zilver baar is een blok(je) van puur zilver. Een zilver baar wordt gemaakt in een smelterij, voor de status van de zilver baar is het van belang dat deze smelterij de zilver baar produceert volgens internationale richtlijnen en eisen. Op de good delivery list van de London Bullion Market Association kunt u zien welke producenten voldoen aan de richtlijnen om zilver baren te produceren welke ionternationaal vrij te verhandelen zijn.
Zilver baren worden als belegging aangekocht en dienen altijd voorzien te zijn van de stempel (naam/logo) van de maker, de gehalte aanduiding (999) en het materiaal (zilver/silver/silber/AG). Zilver baren worden in verschillende groottes geproduceerd:

– 1 gram
– 2,5 gram
– 5 gram
– 10 gram
– 20 gram
– 1 troy ounce
– 50 gram
– 100 gram
– 250 gram
– 500 gram
– 1.000 gram
– 5.000 gram
– 12.500 gram

Investeren in zilver baar

Als u wilt investeren in fysiek zilver dan kunt u ervoor kiezen om zilver baren te kopen. Zilver is in vergelijking met goud natuurlijk relatief goedkoop. Ook zijn er beleggers die vanwege de lage zilverprijs (t.o.v. goud) meer potentie in zilver zien. Het enige nadeel bij zilver baren t.o.v. goud baren is dat er over zilver baren 19 % btw geheven wordt, waar goud baren vrijgesteld zijn van btw. Wilt u fysieke zilver baren kopen, kijkt u dan eens op onze verkoop pagina, daar vindt u tevens hoe u btw-vrij kunt beleggen in zilver!