Oud goud

Als u op internet gaat zoeken naar een plek om uw goud te verkopen of naar de waarde van uw goud, zult u vaak de benaming “oud goud” tegenkomen. In principe is oud goud net zoveel goud als nieuw goud. Goud is immers goud en in een nieuwe gouden ring van 14 karaat goud van 3 gram zit net zoveel waarde aan goud als in een oude gouden ring van 14 karaat goud en 3 gram.

Waar komt dan de term “oud goud” vandaan en wat is het, en wat is eigenlijk het verschil met ander goud?

In weze is er geen verschil; goud is goud. Of het nieuw goud is, goud uit de natuur is, oud goud of sloopgoud, in de basis is het allemaal goud en heeft het dezelfde waarde. Oud goud is dan ook eerder een term voor bepaalde gouden sieraden. De term oud goud wordt veelal gebruikt om oude gouden sieraden, die nooit meer gedragen worden aan te duiden. Vaak worden deze gouden sieraden niet meer gedragen, omdat ze uit de mode zijn, kapot zijn, ge-orven zijn of de eigenaar vindt ze gewoon niet meer mooi. Oud goud is dus gewoon een term en geen aparte kwaliteit van goud.

Zoals gezegd 14 karaat goud is 14 karaat goud. Of het sieraad in kwestie nou nieuw, oud of kapot is. De waarde van 14 karaat goud is altijd hetzelfde.

Inkoop oud goud

Sinds 2009 zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van (oud) goud. Wij werken volgens een bepaalde filosofie waarbij het woord “transparant” centraal staat. Wij willen onze werkwijze zo transparant mogelijk houden. Om die reden hebben wij ook altijd onze meest actuele inkoopprijzen voor (oud goud) per gram per karaat op onze website staan, op onze inkoopprijzen pagina.

Deze inkoopprijzen worden iedere tien minuten geactualiseerd aan de hand van de dan actuele goud koers zodat u altijd onze meest actuele inkoopprijzen kunt nazien. Zo komt u nooit voor verassingen te staan en weet u precies wat de waarde van uw goud is.