Inkoop zilver

Inkoop zilver, heeft u zilver dat uw graag wilt verkopen? Wij kopen alles wat van massief zilver is! U ontvangt direct geld bij de verkoop van uw zilver. Wij kopen onder andere:

  • Zilveren sieraden
  • Zilver bestek
  • Zilver servies
  • Djokja zilver
  • Zilveren munten
  • Zilver baren
  • Industrieel zilver
  • Gebruiksvoorwerpen van massief zilver

Onze inkoopprijzen staan altijd transparant en actueel vermeld bij ons op de website. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent en wat uw zilver waard is. U kunt een afspraak voor inkoop maken in Cuijk of Amsterdam. Wat kopen wij dan precies en tegen welke prijzen? Zilver inkoop van verschillende productgroepen, maar in de basis gaat het bij alles om het metaal “zilver.”

Inkoop zilveren sieraden

Verreweg het meeste zilver dat wij inkopen zijn zilveren sieraden. Oude zilveren sieraden, zilveren oorbellen, – kettinkjes, – ringen, armband, etc. Of de zilveren sieraden oud, kapot, nieuw, mooi of niet meer mooi zijn maakt in wezen niks uit. Het gaat uiteindelijk om het zilver dat in de sieraden verwerkt zit. Vaak hebben mensen deze zilveren sieraden nog ergens liggen en worden ze nooit meer gedragen.  Zilveren sieraden kunnen van verschillende gehaltes zijn, 800/1000 (3e gehalte), 835/1000 (2e gehalte), 925/1000 (1e gehalte). De meeste zilveren sieraden zijn oude sieraden die men niet meer draagt. Zilver is altijd geld waard en wij kopen het graag van u in. Zie onderstaand onze actuele inkoopprijzen voor inkoop zilver betreffende sieraden:

Inkoopprijzen zilver per 15-07-2024 om 23:00

 Gehalte zilver 1 – 999 gram 1 kilo+
 1e gehalte zilver 925€ 0,54€ 628
 2e gehalte zilver 835€ 0,49€ 567
 3e gehalte zilver 800€ 0,47€ 543

Inkoop zilver bestek

Inkoop zilver bestek, wij kopen ook massief zilver bestek in. Let wel op, dus geen ver-zilverd bestek. Dit betekent dat er een heel dun laagje zilver om het bestek heen zit, maar dat is dus niet van massief zilver. Of u zilveren bestek van massief zilver is of niet, kunt u vaak zien aan de keurmerken die op het bestek staan. Staan deze officiële Nederlandse keurmerken niet op het bestek dan is het bestek hoogstwaarschijnlijk verzilverd. Zilver bestek werd vooral vroeger veel gebruikt als bestek om mee te eten of als aankleding in huis of decoratie. Vroeger was zilver bestek ook een teken van welvaart.

Tegenwoordig wordt massief zilver bestek nauwelijks nog gebruikt en wordt het ook steeds minder als decoratie in huis gebruikt. Dit maakt dat zilver bestek steeds meer bij ons verkocht wordt.

Onze inkoopprijzen voor zilver bestek ziet u ook hierboven staan in de tabel “inkoopprijzen zilver.”

Inkoop zilveren munten

Wij kopen ook zilveren munten in. Onder ander oude Nederlandse zilveren guldens, zilveren rijksdaalders en zilveren tientjes. Naast het oude Nederlandse zilvergeld kopen wij ook zilveren beleggingsmunten in zoals een zilveren maple leaf, silver eagle, philharmoniker, etc.

De zilveren munten worden eigenlijk nooit omgesmolten of gerecycled, maar worden altijd weer als zilverbelegging doorverkocht aan beleggers. Echter als de munten niet meer mooi of te veel beschadigd zijn dan kunnen ze niet meer als munt verkocht worden en worden de munten ook omgesmolten. Zie onderstaand onze actuele inkoopprijzen voor zilveren munten:

Per 15-07-2024 om 23:00

Zilveren munten Inkoopprijzen
Zilveren gulden (6,5 gr)€ 3,92 per stuk
Zilveren rijksdaalder (15 gr)€ 9,04 per stuk
Zilveren rijksdaalder (25 gr)€ 15,07 per stuk
Zilveren tientje (15 gr)€ 9,04 per stuk
Zilveren tientje (25 gr)€ 15,07 per stuk
Zilveren 50 gulden€ 19,89 per stuk
Zilveren dukaat€ 20,09 per stuk
Zilveren munten Inkoopprijzen
American Eagle 1 ounce€ 29,85 per stuk
Maple leaf 1 ounce€ 29,85 per stuk
Philharmoniker 1 ounce€ 29,85 per stuk
Kangaroo 1 ounce€ 29,85 per stuk
Libertad 1 ounce€ 29,85 per stuk
Koala/Kookaburra 1 kilo€ 969 per stuk
Buitenlands/overig zilvergeld€ 362 per kilo

Inkoop industrieel zilver

Inkoop zilver uit de industrie. We komen het nog weleens tegen. Zilver dat ergens een toepassing in de industrie heeft gehad. Wij kopen ook dit zilver in. Regelmatig kopen wij zilveren gebruiksvoorwerpen uit laboratoria in, zilver soldeerstaven uit de koeling industrie, zilver kathoden uit de metaalindustrie, zilver plaatjes uit de telefonie industrie. Zo zijn er nog veel meer industrieën en toepassingen waar zilver voor werd gebruikt.

Heeft u ook zoiets en wilt u dat graag verkopen? Neem dan contact op voor een afspraak!

Afhankelijk van wat u precies heeft, kan het zijn dat we dit industrieel zilver eerst laten testen d.m.v. een XRF-analyse. Zodoende weten we vooraf precies wat er aan metalen in uw materiaal zit en kunnen we het inkopen.