Gouden tientje

Gouden tientje inkoop & verkoop. Wij kopen uw gouden tientjes wanneer u ze wilt verkopen. Bent u juist op zoek naar gouden tientjes om ze aan te schaffen? Wij verkopen uiteraard ook weer gouden tientjes.

Gouden tientje inkoop

De prijs van goud fluctueert 24/7. Hierdoor fluctueert ook de waarde van een gouden tientje. Onze inkoopprijzen op onze website worden daarom ieder kwartier aangepast aan de actuele goudkoers. Momenteel kopen wij een gouden tientje in voor:

Per 15-07-2024 om 23:20

Gouden munten Inkoopprijs
 Gouden tientje€ 419

Klik hier voor al onze inkoopprijzen!

Let wel, deze prijs geldt voor onbeschadigde munten. Is de munt beschadigd, komt ie uit een hanger of sieraad of is hij niet meer op gewicht dan wordt hij als sloopgoud ingenomen en betalen we de inkoopprijs van 21,6 karaat goud per gram.

Wilt u uw gouden tientjes verkopen? Maak dan direct een afspraak en kom langs op een van onze kantoren in Cuijk of Amsterdam. Wij kopen ze direct van u in en u krijgt direct uitbetaald.

Gouden tientje verkoop

Bent u op zoek naar gouden tientjes om te kopen als belegging of verzameling? Uiteraard verkopen wij alle door ons ingekochte gouden tientjes ook weer. Doordat we ze niet kunnen bestellen, zijn we geheel afhankelijk van onze eigen inkoop. Onze voorraad wisselt daardoor soms erg sterk. In onze webshop kunt u zelf altijd zien wat onze actuele voorraad is met bijbehorende actuele prijzen.

U kunt ze gemakkelijk in onze webshop bestellen. U kunt er voor kiezen om de munten te laten verzenden, maar u kunt ze ook zelf af komen halen in Cuijk of in Amsterdam.

Ga direct naar onze webshop!

Algemene info gouden tientje

Er zijn aan het einde van de 19e eeuw en aan het begin van de 20e eeuw enorm veel gouden tientjes geslagen en uitgegeven, in totaal zijn er meer dan 40 MILJOEN geslagen en uitgegeven. Dat zijn er dus heel erg veel en de meeste van deze gouden tientjes zijn er nog, hoewel sommige in de loop der tijd zijn omgesmolten, zijn verreweg de meeste gouden tientjes nog onder de mensen. De meeste mensen die hun gouden tientje bij ons verkopen hebben deze uit erfenis verkregen of jaren geleden aangekocht als verzameling of belegging.

Kenmerken gouden tientje

Gewicht: 6,72 gram
Diameter: 22,5 mm
Goudgehalte: 900/1000
Fijngewicht: 6,05 gram
Land van herkomst: Nederland
Beeltenis: Koning Willem I,II,III of Koningin Wilhelmina

Vervalsingen

Let op! Er zijn in de loop der jaren ook vervalsingen en replica`s verschenen. Omdat goud een unieke dichtheid heeft zal een valse munt of een replica in gewicht, dikte en diameter afwijken van een originele. Vaak is het wegen van een gouden tientje voldoende indicatie om na te gaan of hij echt of vals is. Weegt een gouden tientje 6,72 gram precies en klopt de diameter en de dikte, dan kunt u er in 99% van de gevallen van uitgaan dat het om een echte gaat.

Een vals exemplaar zal waarschijnlijk minder wegen of afwijken qua dikte en diameter. Als u geen echt exemplaar heeft, kan het nog wel zo zijn dat u echt goud heeft. Veel replica`s zijn namelijk nagemaakt in 14 of 18 karaat goud.