Gouden tanden

Gouden tanden inkoop: heeft u gouden tanden terug gekregen bij de tandarts? Liggen ze maar te liggen en u doet er verder niets mee? Lever ze dan nu in en ontvang direct geld! Gouden tanden zijn vaak wel wat lastig te bepalen op gehalte en waarde. Vaak zitten er nog wortels aan/in en zit er porselein en andere onreinheden aan en op. Voor ons is het het makkelijkste dat de tanden zo schoon mogelijk zijn. Dus zonder wortels, zonder porselein, etc.

Doorgaans kopen we gouden tanden in voor 14- of 18 karaat goud. Het komt ook weleens voor dat het gehalte lager is, vooral de witte/grijze gouden tanden zijn vaak wat lager in gehalte. De meer gele gouden tanden zijn vaak wat hoger in gehalte. De actuele inkoopprijzen van 14- en 18 karaat goud zijn nu:

Per 15-07-2024 om 22:10

 Karaat1-25 gram25+ gram
 14 karaat€ 37,24 per gram€ 38,24 per gram
 18 karaat€ 48,03 per gram€ 49,03 per gram

Tandartsen

Let op, bent u een tandarts en heeft u grotere hoeveelheden dentaal goud? Dan hebben we voor u ons speciale dentaal afval inkooptraject voor tandartsen! Daarin laten we uw partij dentaal goud eerst verwerken (smelten en analyseren) en zodoende weten we aan de hand daarvan exact hoeveel waarde er in uw aangeboden partij zit. Het wordt geanalyseerd op goud, zilver, platina en palladium. Hierdoor wordt het geheel transparant en heeft u precies inzicht in wat er precies in uw partij gezeten heeft.

Voor meer info lees door hoe het inkoop traject dentaal afval voor tandartsen precies werkt!

Gouden tanden inleveren

Voorafgaand aan het inleveren van uw gouden tanden kunt u zelf het beste er al voor zorgen dat de tanden zo schoon mogelijk zijn en netto gewogen kunnen worden. Met netto bedoelen we dus alleen het netto metaal. Het beste is het als alle andere materialen al verwijderd zijn. Om wortels en porselein te verwijderen kunt u zelf thuis al met een hamer op de tanden slaan, of ze eens in de bankschroef zetten.

Er kunnen soms ook nog titanium schroeven of pinnen in of op zitten.Titanium is erg hard en laat zich moeilijk bewerken, maar u kunt eens proberen om het met een tang los/kapot te maken.

Zitten er nog resten met bloed/vlees aan? Leg ze dan een dag in chloor of pure alcohol.