Beleggingszilver

Beleggingszilver is zilver in fysieke vorm waarin men vermogen kan beleggen. Bent u op zoek naar informatie over beleggingszilver, of wilt u het wellicht kopen of verkopen? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft zoals inkoop- en verkoopprijzen. Verschillende manieren van beleggen in fysiek zilver en waar u op moet letten en rekening mee dient te houden.

Allereerst: wat is beleggingszilver?

Dat is zilver (vaak) in fysieke vorm waarin men vermogen / geld kan beleggen. Je koopt dus daadwerkelijk in fysieke vorm het edelmetaal “zilver.” Beleggingszilver is er eigenlijk in twee vormen: zilveren munten & zilverbaren:

Zilveren munten

Zilveren munten zijn er eigenlijk in twee soorten. Het oude zilvergeld van vroeger dat in veel landen geslagen werd en gebruikt werd als gewoon geld. Veel van deze munten zijn nog steeds onder de mensen en kunnen nu verhandeld worden als beleggingszilver, mede doordat de overheid deze munten geslagen heeft en het zilvergehalte in de munten dus gegarandeerd is. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld onze eigen zilveren gulden.

Daarnaast zijn er nog de speciaal geslagen zilveren beleggingsmunten zoals de Canadese maple leaf, en de Amerikaanse Liberty, etc.

Neem een kijkje in onze webshop voor onze actuele voorraad zilveren munten!


Zilverbaren

Zilverbaren zijn “blokjes” zilver. Zilverbaren zijn er al vanaf 1 gram en gaan tot 25 kilo per stuk. Zilverbaren worden gemaakt in een smelterij. Wanneer u zilverbaren wilt aankopen is het belangrijk dat u deze van gerenommeerde smelterijen koopt. Dit houdt in dat de smelterij LBMA geaccrediteerd is.

Zilverbaren van smelterijen die op de good delivery list van de LBMA staan kunnen overal ter wereld verhandeld worden zonder nadere analyse.

Let erop, dat wanneer u zilverbaren wilt kopen, deze onderhevig zijn aan 21% BTW!. Om die reden zien wij in de handel er zéér weinig zilverbaren verkocht worden, wij verkopen ze nauwelijks.


Waarom beleggen in zilver?

Veel mensen beleggen een deel van hun vermogen in zilver. Hier zijn een aantal redenen voor:

  1. Rente op de bank is minimaal.
  2. Vertrouwen in de banken is laag.
  3. Vertrouwen in valuta is laag.
  4. Stukje vermogen in zilver als “verzekering” tegen inflatie.
  5. Zilver is over de historie altijd een goede hedge tegen inflatie gebleken.
  6. Al duizenden jaren wordt zilver door de mens als ruil/betaalmiddel gezien.
  7. Zilver kan overal ter wereld weer omgezet worden in valuta.
  8. Er is ALTIJD vraag naar.

En er zijn nog wel meer redenen te bedenken, maar dit zijn vaak de voornaamste. Als u nog meer info zoekt of ook informatie over beleggingsgoud zoekt, kijk dan rustig rond op onze website.