50 gulden munt

De Nederlandse zilveren 50 gulden munt. Heeft u er nog een aantal liggen waar u niets meer mee doet? Of wilt u ze juist aanschaffen als belegging in fysiek zilver? Op deze pagina vindt u informatie over de waarde, waar en hoe u ze bij ons kunt kopen en aan ons kunt verkopen. Daarnaast vindt u hier ook de specificaties van de munt terug. Maar laten we beginnen met een van de voor u belangrijkste dingen, de inkoopprijs:

Inkoopprijs per 15-07-2024 om 22:10

Zilveren munt Inkoopprijs
 Zilveren 50 gulden€ 19,89 per stuk

Bekijk ook onze andere inkoopprijzen!

De 50 gulden munt is in verschillende jaren uitgegeven, maar ze zijn allen hetzelfde qua dikte, diameter en zilvergehalte. In de onderstaande alinea vindt u daarover meer specifieke informatie:

 

50 Gulden munt specificaties en info

De Nederlandse zilveren 50 gulden munt is een munt uitgegeven in de periode van 1982 tot en met 1998. De munt had een nominale waarde van 50 gulden en was gewoon een wettig betaalmiddel. Anders dan bij bijvoorbeeld een zilveren gulden, rijksdaalder of tientje, lag deze nominale waarde hoger dan de zilverwaarde in de munt. De munt heeft altijd van ieder jaartal een kopzijde met een afbeelding van Koningin Beatrix. Voor ieder jaar van uitgifte verschilt de afbeelding van Koningin Beatrix en de muntzijde is ook voor ieder jaar van uitgifte geheel anders.

Gewicht:  25 gram
 Zilvergehalte: 925/1000
 Fijngewicht: 23,12 gram
 Diameter: 38 mm
 Jaartal: 1982 t/m 1998
 Periode: Koningin Beatrix
 Totaal aantal geslagen: 7.380.000


U wilt 50 gulden munten kopen

Alle 50 gulden munten die wij inkopen, verkopen wij ook weer. Mits we ze op voorraad hebben, kunt u ze bestellen in onze webshop. Hier ziet u direct de actuele verkoopprijs en de actuele voorraad.

U kunt ze direct in de webshop bestellen en betalen met Ideal of kiezen voor een bankoverschrijving of kiezen voor contant betalen bij afhalen. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u uw bestelling ook per telefoon of e-mail doorgeven.

Hoe zit dat eigenlijk met die nominale waarde van 50 gulden versus de waarde nu?

Wat betreft de waarde van de 50 gulden munt, wordt de zilverwaarde van de munt vaak als waarde gezien. De zilverwaarde van de munt is het gewicht aan puur zilver. Dat is 23,12 gram, vermenigvuldigd met de actuele zilverprijs. De zilverprijs fluctueert en daarmee dus ook de waarde van de 50 gulden munt. Wilt u uw 50 gulden munten inwisselen voor geld dan kan dit bij goud- en zilverhandelaren en munthandelaren.

Vaak zijn mensen verbaasd over het feit dat hun 50 gulden munt, nu omgerekend minder opbrengt in euro`s wanneer men 50 gulden omrekent naar euro`s ( plus/minus € 22,50 per stuk). Dit komt doordat de nominale waarde van 50 gulden toen, al ver boven de zilverwaarde van de munt lag. Inmiddels is de nominale waarde komen te vervallen, immers we kunnen geen guldens in muntgeld meer inwisselen bij De Nederlandsche Bank voor euro`s. Wat overblijft is dus enkel de zilverwaarde.