Beleggingsgoud
Beleggingsgoud is goud in fysieke vorm waarin men vermogen kan beleggen. Bent u op zoek naar informatie over beleggingsgoud, of wilt u het wellicht kopen of verkopen? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft zoals inkoop- en verkoopprijzen. Verschillende manieren van beleggen in fysiek en waar u op moet letten en rekening mee dient te houden.
Allereerst: wat is beleggingsgoud?
Dat is goud (vaak) in fysieke vorm waarin men vermogen / geld kan beleggen. Je koopt dus daadwerkelijk in fysieke vorm het edelmetaal “goud.” Beleggingsgoud is er eigenlijk in twee vormen: gouden munten & goudbaren:
Gouden munten
Gouden munten zijn een vorm van goud in fysieke vorm waarin men kan beleggen. Als je een gouden munt koop, heb je dus daadwerkelijk een stukje goud fysiek in je eigen handen. De meeste gouden munten zijn van puur goud (999/1000), van 21,6 karaat goud (900/1000) of van 22 karaat goud (917/1000). Maar andere gehaltes komen ook voor.
Gouden munten zijn in principe wereldwijd verhandeld en veel landen gaven vroeger en sommige nu nog steeds hun eigen gouden munten uit. Vroeger vaak als betaalmiddel, tegenwoordig echter met als doel ook echt het beleggen in goud.
Neem een kijkje in onze webshop om te zien welke gouden munten wij op voorraad hebben
Goudbaren
Goudbaren zijn “blokjes” of “staafjes”goud. Of als je het in het groot doet “staven.” Goudbaren zijn er al vanaf 1 gram en gaan tot 12,5 kilo per stuk. Goudbaren worden gemaakt in een smelterij. Wanneer u goudbaren wilt aankopen is het belangrijk dat u deze van gerenommeerde smelterijen koopt. Dit houdt in dat de smelterij LBMA geaccrediteerd is.
Goudbaren van smelterijen die op de good delivery list van de LBMA staan kunnen overal ter wereld verhandeld worden zonder nadere analyse.
Neem een kijkje in onze webshop om te zien welke goudbaren we in voorraad hebben!
Waarom beleggen in goud?
Veel mensen beleggen een deel van hun vermogen in goud. Hier zijn een aantal redenen voor:
- Rente op de bank is minimaal.
- Vertrouwen in de banken is laag.
- Vertrouwen in valuta is laag.
- Stukje vermogen in goud als “verzekering” tegen inflatie.
- Goud is over de historie altijd een goede hedge tegen inflatie gebleken.
- Al duizenden jaren wordt goud door de mens als ruil/betaalmiddel gezien.
- Goud kan overal ter wereld weer omgezet worden in valuta.
- Veel waarde in klein volume: makkelijk op te slaan en te transporteren.
- Geen vertrouwen meer in monetaire systeem met geld wat uit het "niets" komt.
En er zijn nog wel meer redenen te bedenken, maar dit zijn vaak de voornaamste. Als u nog meer info zoekt of ook informatie over beleggingszilver zoekt, kijk dan rustig rond op onze website.